Over ons

Dhoortje en Tante Marcha

Het leven op een laagdrempelige manier makkelijker maken, dat is het doel dat ik met Dhoortje wil bereiken. Een idee dat al heel lang in mijn hoofd sudderde, maar tijdens de ‘Corona periode’ eindelijk werkelijkheid werd.

Tijdens de ontwikkeling kwam ik met Emerentia, leerkracht en kindercoach, in gesprek. Mijn idee heeft daarmee ook vanuit een andere invalshoek vorm gekregen en daar was Dhoortje. Emerentia heeft zelfs een boek geschreven over Dhoortje, daarin lees je waar Dhoortje vandaan komt.

Nu enkele jaren later is Dhoortje niet meer weg te denken uit mijn leven en uit het leven van heel veel fans. Dhoortje is er ook voor jou! Een vriendje voor altijd, die altijd bij je is, waar je ook bent. Dhoortje luistert, oordeelt nergens over en vertelt ook niets door. Dat kan ook niet, want Dhoortje heeft geen mondje.

Liefs, Tante Marcha

Dhoortje Team

Benieuwd naar de mensen achter Dhoortje? Maak kennis met ons team en zie wie het mogelijk maken!

Marcha Piggen

Bedenker en creatief brein van Dhoortje

Emerentia Muskens

Kindercoach / leerkacht basisonderwijs

Janneke Heetkamp

Marketing & communicatie

Dhoortje jouw zorgenvriendje

Een vriendje dat er altijd voor je is.
Het is fijn om een knuffel als vriend te hebben, zeker bij het verwerken van verdriet, angst of onzekerheid. Wil jij je eenzaamheid, je trauma en/of je rouw verwerken, dat kan samen met Dhoortje.

Veel kinderen hebben baat bij het verwerken van indrukwekkende gebeurtenissen, denk aan scheiding, trauma of rouw. Door je gevoelens op te schrijven of te tekenen, kun je deze delen en bij Dhoortje in haar rugzakje bewaren.

Dhoortje biedt jou een luisterend oor. Die extra knuffel die jij nodig hebt. Heb je twijfels, ben je verdrietig, of wil je samen geheimen bewaren, dat kan met Dhoortje dicht bij jou.

Dhoortje is er voor jou!
Een vriendje voor altijd, die altijd bij je is, waar jij ook bent. Dhoortje luistert, oordeelt nergens over en vertelt ook niets door, omdat Dhoortje geen mondje heeft.

Dhoortje Herinneringsknuffel

Nog een keer die knuffel, nog een keer die herinnering, even terugdenken aan toen. Verzonken in gedachten kan jij de overleden dierbare voor heel even weer voelen en aanraken. Alle gedachten en gevoelens opschrijven en delen met Dhoortje.

Dhoortje luistert naar jouw gedachten en bewaart alles wat je nog graag kwijt wilt, in het speciale zakje. Dit zakje op de rug is gemaakt voor al jouw boodschapjes, alles wat je nog graag wilt zeggen.

Een herinneringsknuffel dat kan Dhoortje ook voor jou zijn! Speciaal op wens gemaakt van gedragen kleding van de dierbare die jij zo mist.

Jij levert zelf dat ene kledingstuk aan waarvan jij zeker weet dat je daarmee weer even terug kunt naar de tijd dat je elkaar nog kon zien. Daarmee kun jij alle mooie herinneringen weer boven halen.

Dhoortje in de klas

Elke leerkracht komt weleens handen tekort, bijvoorbeeld bij het begin van de dag (de inloop) of gaandeweg de dag. Het gevoel dat je niet ieder kind de aandacht kunt geven, die het nodig heeft. Dat je aan het einde van de dag denkt, dat je een kind 'vergeten' bent. Vanuit deze ervaringen is het is idee 'Dhoortje in de klas' ontstaan.

Wij inspireren je hoe je Dhoortje in kunt zetten in jouw groep. De mogelijkheden zijn eindeloos en voel je vrij om Dhoortje een plekje in jouw groep te geven die bij je past.

Als je als leerkracht of onderwijsondersteuner werkt met Dhoortje mag je je aansluiten bij onze besloten facebookpagina "dhoortje in de klas". Deze is alleen toegankelijk voor onderwijsmedewerkers. Hoe leuk is het om daar samen met je collega's ervaringen en ideeën met elkaar uitwisselen.

Dhoortje FAQ

Heb je vragen over Dhoortje? Hier vind je antwoorden op veelgestelde vragen!

Heb je toch nog een andere vraag, weet dat je ze altijd aan mij mag stellen.

Hoe groot is Dhoortje?

Ze is ongeveer 35cm. Door de rekbaarheid van het kledingstuk kan het zijn dat ze soms wat groter en soms wat kleiner uitvalt.

Kan ik dhoortje wassen?

Ja hoor... Dhoortje wordt het liefst met een handwasje gewassen, maar een fijnwasprogramma kan ook.

Wat is de levertijd van Dhoortje herinneringsknuffel?

Na ontvangst van de kleding wordt jouw Dhoortje binnen 1 à 2 weken gemaakt. Als jouw Dhoortje klaar is, krijg je via Whatsspp een foto toegestuurd. Na betaling van de factuur gaat Dhoortje op reis naar jou.

Moet ik vooraf melden dat ik een pakket met kleding naar je op stuur?

Nee hoor, dat hoeft niet. Je mag je pakket versturen en als ik het ontvangen heb, stuur ik je een berichtje via Whatsapp.

Hoe kan ik betalen?

n onze webshop betaal je gewoon via Ideal met Mollie.
Bij Dhoortje herinneringsknuffel werkt het net wat anders:
Als Dhoortje klaar is, krijg je een e-mail met de factuur. Ik zou je willen vragen het geld dan over te maken. Heb je liever een betaalverzoekje, dat kan, laat het me dan even weten.

Ik heb maar 1 kledingstuk, kan ik dan toch een Dhoortje laten maken?

Ja hoor, geen probleem, dat kan. We gebruiken dan voor het missende deel stof uit ons eigen atelier. Dit alles doe ik samen in overleg met jou.⁠